Shortlist

Nog niemand bewaard

Dutch English French German

Stuur ons een bericht

captcha
Herladen

Helpdesk

De website van het Instituut voor Interim-Management biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden en is als zodanig geen gebruikelijke website. Om associés en organisaties de helpende hand te reiken is links in het persoonlijke menu de optie "Mijn helpdesk" toegevoegd.

Hier kunnen vragen worden opgevoerd, de status van eerder opgevoerde vragen worden bekeken en kan in de kennisbank worden gezocht (die gevuld wordt met antwoorden op eerdere vragen van anderen).

U wordt via e-mail op de hoogte gehouden van veranderingen in uw vragen (antwoorden, aanvullende vragen van het instituut et cetera) en kunt zelf uw vraag aanvullen met extra informatie ... u kunt uw vragen dus zelf beheren.

Het instituut beantwoord uw vraag zodra daar gelegenheid toe is en dat is niet altijd onmiddelijk ... er is geen 24/7 helpdesk.

U kunt overigens via de helpdesk ook suggesties opvoeren voor het Instituut en/of haar website evenals problemen met de website.

U wordt van harte uitgenodigd vrijelijk uw vragen en opmerkingen hier te plaatsen - het Instituut is zeer geïnteresseerd in het verbeteren van haar dienstverlening en doet dat het liefst samen met haar associés.

Als u zelf suggesties heeft dan kunt u die doorgeven aan het instituut via de "Help mij!" optie links van het scherm.


 

U beschikt niet over de rechten om commentaar te leveren.