Shortlist

Nog niemand bewaard

Dutch English French German

Stuur ons een bericht

captcha
Herladen

Interim-manager

1336319912 BriefcaseOpdrachten zonder een bureau?

Bureaus, uw eigen netwerk, collega's of internet. Dat is tot nu toe de manier waarop interim-managers opdrachten verwerven. Elk met hun eigen nadelen.

Nu is er het Instituut voor Interim-Managers. Geen 30% afdracht, een groot netwerk van opdrachtgevers en interim-managers en de status van een professioneel instituut.

Een accreditatie die status heeft en respect afdwingt

Als geaccrediteerd associé onderscheidt u zich van andere interim-managers. Immers, u bent uitgebreid getoetst en uw werk wordt voordurend kritisch beoordeeld. U behoort daarmee aantoonbaar tot de crême de la crême. Om het effect daarvan voor u te maximaliseren voert het Instituut een actief marketing-beleid bij organisaties in Nederland. Naarmate de tijd vordert zal men uw status als geaccrediteerd associé meer en meer gaan waarderen. Een soort BOVAG.

Geen intermediair die uw omzet afroomt

Het instituut wordt gefinancierd middels de accredias, de abonenmentsgelden en de door haar georganiseerde bijeenkomsten. Zij vraagt geen percentage van uw omzet noch een aanbrengfee en dergelijke. Dat houdt in dat u volledig vrij bent een overeenkomst met uw opdrachtgever te sluiten zonder enige bemoeienis en afdracht. Dus geen 30% afstaan aan een bureau!

Opdrachtgevers zoeken u op

De website van Het Instituut is een besloten website. Maar geabonneerde organisaties hebben dezelfde toegang die u heeft. Zij kunnen hun interim-manager(s) op de website opzoeken en benaderen. Het Instituut werft actief organisaties om ervoor te zorgen dat de kans dat u regelmatig benaderd wordt zo groot mogelijk is.Het mag dan via internet lopen, het is niet de jungle van opdrachtgevers die op internet opdrachten uitzetten (naar 1% van de interim-managers vrkrijgt zo een opdracht). Respect over en weer wordt door het Instituut bewaakt.

Opdrachten uit de community

Het komt regelmatig voor en het zal ook u zijn overkomen: u praat met een relatie die u vertelt een interim-manager te zoeken maar uw profiel past niet. Of u vervult een opdracht en heeft zelf behoefte aan een interim-manager in de organisatie waar u voor verantwoordelijk bent. Wat doet u ... laten lopen? Aan een bureau geven voor een findersfee, waarmee u uw relatie uit handen geeft? Als geaccrediteerd associé van het Instituut voor Interim-Managers beschikt u over een netwerk van honderden geaccrediteerde associés. U kunt ze zelf opzoeken en benaderen en u maakt zelf uw afspraken met ze. U heeft alles in de hand en uw relatie of opdrachtgever hoeft geen bureau te betalen. Goed voor uw imago en voor uw continuïteit.

Opdrachten op basis van expertise

Iedere interim-manager beschikt over unieke expertises die veelal in de opdracht worden ingezet. Waarom niet een opdracht voor alleen deze expertise aanvaarden? U heeft immers altijd wel een of twee dagen per week beschikbaar en een leuke extra opdracht is goed voor de afwisseling en de bankrekening. Denk bijvoorbeeld aan expertises zoals onderhandelen met banken, ontwikkelen van websites, oplossen van bestuurlijke problemen, coaching van directies et cetera. Het Instituut bevordert actief dat associés elkaar voor expertise-opdrachten benaderen. Ook opdrachtgevers en searchers kunnen u daarvoor benaderen.

Opdrachten van geaccrediteerde searchers

Het Instituut accrediteert ook zelfstandige searchers die als matchmaker optreden. Als geaccrediteerd searcher zijn zij verplicht een eenmalige fee te vragen (veelal een deel van de opdrachtgever en een deel van de interim-manager) - het vragen van een percentage van de omzet is hen niet toegestaan. Searchers vergroten uw kans op een opdracht omdat zij een goed beeld hebben van de markt en beschikken over een uitgebreid netwerk.

Opdrachten van search-bureaus

Searchbureaus, werving en selectiebureaus, headhunters, executive searchers. Interim-management is niet hun core-business maar met enige regelmaat wordt hen gevraagd een interim-manager te zoeken. Deze bureaus kunnen zich abonneren op het Instituut voor Interim-Managers en u voorzien van een opdracht. Ze kunnen hun opdrachtgever helpen met de crême de la crême onder de interim-managers waarmee hun eigen imago bij de opdrachtgever is geborgd.

Community

Het Instituut is tevens een gemeenschap voor de beste interim-managers. Via haar website biedt zij haar associés de mogelijkheid  bijeenkomsten, trainingen, intervisiebijeenkomsten et cetera te organiseren voor collega associés. In de nabije toekomst wordt ook de mogelijkheid ontwikkeld eigen netwerken op te zetten voor bijvoorbeeld vakgebieden, regio's, thema's etc. In de toekomst zullen nog meer faciliteiten beschikbaar worden gesteld.

Eigen website

In de nabije toekomst krijgt iedere associé onder de website van het Instituut (instim.org) een eigen website inclusief de nodige beheermiddelen. Associé "Jan Klaassen" heeft dan een website "JanKlaassen.InstIM.org".

Zoeken van associés via InstIMorg

Geregistreerde organisaties en geaccrediteerde associés kunnen gebruik maken van de uitgebreide zoekmachine van het Instituut om interim-managers, schaduwmanagers en searchers op te zoeken.

De zoekmachine biedt o.a.: 

  • uitgebreide zoektermen (waaronder branche, expertise, werkgebied et cetera) 
  • veel informatie over iedere associé die u helpt bij het bepalen of hij/zij een kandidaat is voor u
  • het CV, alle contactgegevens et cetera
  • contactmogelijkheden met de associé
  • een "shortlist" functie waar u potentiële kandidaten kunt bewaren

Klik nu hier om de zoekmachine uit te proberen!

Klik nu hier om een voorbeeld profielpagina te bekijken

 

Meer weten over accreditatie? Klik nu hier!1336319509 Security

Bijlagen:
Bewaar het bestand Ethisch Statuut.pdfEthisch Statuut.pdf[Ethisch statuut van het Instituut voor Interim-Management]???102 kB