Shortlist

Nog niemand bewaard

Dutch English French German

Stuur ons een bericht

captcha
Herladen

Commentaar

Het Instituut biedt haar associés met enige regelmaat haar commentaar en visie op het vak, de markt en de beroepsgroep. Veelal als begin van een discussie in het besloten deel van haar website. Hieronder treft u dat commentaar aan.

Rechtbank: Interim-manager die via bemiddelingsbureau werkte is geen zelfstandige.

Gebruikerswaardering:  / 1

rechtspraakOnlangs is in hoger beroep (hier het arrest) bevestigd dat een interim-manager geacht werd in loondienst te zijn bij het bemiddelingsbureau. De vraag is of die uitspraak van betekenis is voor interim-managers en bureaus.

Lees meer...

De interim-manager als commodity?

Gebruikerswaardering:  / 0

marktkraamMarktontwikkelingen

Het zal niemand ontgaan zijn dat de markt voor interim-management al jaren terugloopt. Waar dat precies aan ligt? Natuurlijk spelen de bezuiniging en de economische recessie een rol, evenals de kredietcrisis. Maar er zijn er ook die betogen dat de markt voor interim-management structureel aan het veranderen is en dat de zeepbel is geklapt. Daar valt zeker wat voor te zeggen. Het is mijn persoonlijke mening dat het niet ligt aan de kwaliteit van het werk van de betere interim-managers!
Wat ik hieronder betoog zal zeker discutabel zijn (en wellicht pijnlijk) en dat is goed. We moeten met zijn allen nadenken en praten over de huidige situatie om te komen tot oplossingen.

Lees meer...